Slovenien är det lilla natursköna Alp landet, den glömda juvelen! Här finns det mesta; skidåkning i världsklass, härlig gastronomi, fartfylld forsränning, otaliga grottor, vinodlingar, slott i barockstil, varierande kustlinje, böljande solrosfält, gotiska kyrkor och mångårig tradition av kurorter.

I de Juliska Alperna sticker Sloveniens nationalsymbol, Triglav, upp med sin topp på 2 864 meter. Det sägs att varje Sloven skall bestiga toppen minst en gång under sin livstid.

Inom samma region finns den världskända skidorten Kranjska Gora där svenska skidåkare vann segrar under1980-talet. Utifrån önskemål och behov presenterar vi spännande program där vi provar på skidåkning över Alpgränserna!

Sedan romartiden har det producerats vin av yppersta kvalitet. Vanliga druvor är Cabernet Sauvignon, Merlot Sauvignon, Barbera och Refosko. På många vingårdar produceras vinet fortfarande på traditionellt sätt och det känns som om tiden har stått stilla. I landet tillverkas öl för den som älskar förstklassiga ölsorter.

Sloveniens gastronomi är en spännande blandning av rätter och delikatesser från det egna landet, Italien, Österrike, Ungern och Balkan. Några exempel på rätter och delikatesser är štruklji, prekmurska gibanica, njoki och pršu

I Lipica finns en av världens mest fascinerande hästras, Lipizzanaren! De används ofta som uppvisningshästar som till exempel på Spanska Ridskolan i Wien. En ridtur med dessa alerta och ståtliga hästar saknar motstycke!

Vid Adriatiska havet slingrar sig den Slovenska kustlinjen. Här finns gemytliga fiskebyar med anor från 1100-talet. Förutom en tradition av fiske så erbjuder området ett blandat utbud av vattenaktiviteter som exempelvis dykning, segling, fiske, båtturer, kajakpaddling...

Dobrodšli v Slonenijo! Välkommen till Slovenien

Tveka inte - låt oss ge Er ett annorlunda förslag!

 
 

KONFERENSER

TEAMBUILDNING

AKTIVITETER

RESMÅL

  NORDEN

  SPANIEN

  PORTUGAL

  AZORERNA

  WALES

  SLOVENIEN

  LATINAMERIKA