Vi är ett aktivt gäng som vill dela med oss av våra erfarenheter och upplevelser från de expeditioner vi själva genomfört i Sverige och runt om i världen.

Denna expeditionssida kommer kontinuerligt att uppdateras med ny spännande information.

Expedition Mt Vinson 2008-09

I maj 2008 seglar våran guide och kollega Tommy Eriksson ut på sitt livs äventyr. Tommy kommer att segla ifrån hemma hamnen i Nynäshamn ner till Antarktis för att därifrån ta sig vidare och bestiga berget Mt Vinson, Antarktis högsta berg. Läs mera om projektet på Tommys hemsida www.syib.se

Expedition Elbrus 2007

Blev ett lyckat äventyr då hela teamet lyckades nå Europas högsta berg Elbrus 5642 möh. Klicka här för flera bilder och mera information

Tommy på toppen av Mount McKinley, Alaska.

Efter 7 dagars väntan uppe i High Camp med vindstyrkor upp till 30 m/s och temperaturer ner till -35 grader lättade änteligen vädret.. 7 timmar senare nådde jag toppen av Mt McKinely, för flera bilder och information gå till www.syib.se

Elbrus i Ryssland är en bergstopp på 5 645 meter i bergskedjan Kaukasus som ligger i södra Ryssland på gränsen vid Georgien. Tommy Eriksson och Rudolf Danielsson genomförde expeditionen 1993.

Sverige runt paddlingen genomfördes 1994 av Jesper Wennerholm i havskajak. Med start i Svinesund och målgång i Haparanda avverkades en sträcka på 2 450 kilometer under 76 intensiva dagar.

1996 var Tommy Eriksson och Jesper Wennerholm först med att paddla från fastlandet till Gotska Sandön. Starten gick från Trosa, via Landsort, Gotska Sandön och final i Visby på Gotland. Den envisa motvinden återkom ofta under de 22 timmar det tog att paddla sträckan Landsort - Gotska Sandön

Expedition Kap Horn, Chile. Året 1997 lyckades Jesper Wennerholm genomföra en av sina största drömmar när han efter två års planering och förberedelser tillsammans med en spansk kollega, Antonio Puertas, rundade Kap Horn i havskajak. Pingviner, sjölejon och albatrosser dök upp till och från under den 600 km långa färden under de 28 dagar som paddlingen tog.

Flera toppar i Alperna bestegs under sommaren 1999 av Tommy Eriksson. Den varma sommaren gjorde att snön smälte fortare än vanligt och blev ett större motstånd än beräknat. Några toppar som bemästrades var bland andra Mont Blanc och Monte Rosa.

Aconcagua, Argentina är det högsta berget på hela den Amerikanska kontinenten med sina 6 960 m. Spanjoren Sergio Garasa besteg berget solo under december 1999.

Biscaya havskajak expedition genomfördes under juni/juli 1999 av Anne-Lie Wilhelmsson och Jesper Wennerholm med start strax utanför Caminha i norra Portugal och målgång vid Hendaye i södra Frankrike. Paddelsträckan blev drygt 1 000 km och tog 34 dagar under vilka vi bland annat passerade den mytomspunna "Cabo Finisterre" utefter "Costa de Muerte". Varje dagsetapp bestämdes av väder och vind. Expeditionen var krävande då kusten är hög och ogästvänlig, utan skyddande öar, tidvattenskillnad mellan ebb och flod på närmare 4 meter och med starka strömmar. Gå till www.vitudden.com/biscaya_sw.htm för att läsa mera om paddlingen.